A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області

9 березня - 207-ма річниця від Дня народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2021 08:10
Кількість переглядів: 106

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року Україна відзначає 207 річницю з дня народження великого українського поета. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них — Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи.

Щирість автора, його любов до народу, до рідної землі, а також мова, співуча, як пісня і багата, як історія народу, викликали захоплення.

Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, до своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала і викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім'я органічно вплелося в історію та культуру не тільки українського народу. Воно знане далеко за межами рідного краю.

Тарас Шевченко - поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину-понад тисячу творів.

До 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка по всій Україні відбуваються творчі вечори, поетичні читання.

У навчальних закладах Старовірівської громади напередодні 9 березня проходили тематичні тижні, поетичні читання, «круглі столи», книжкові виставки, вікторини, виховні години, конкурси малюнків присвячені великому Кобзарю - пам’яті Т.Г. Шевченка.



« повернутися

Вхід для адміністратора