A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області

150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

Дата: 26.02.2021 12:10
Кількість переглядів: 812

Відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки включено до календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2021 рік. Згідно з Постановою Верховної Ради України ювілей письменниці та громадського діяча буде відзначатися на державному рівні.

З нагоди пам`ятної дати здобуачі освіти Старовірівської громади   взяли участь у різноманітних  тематичних заходах.

- Старовірівська Публічна Бібліотека прийняла участь у Міжнародному літературному марафоні "Моя Леся Українка" та в Обласній акції "Харківщинка Вітає Лесю Українку"

Учні Миколаївського ліцею разом з вчителями української мови та літератури Денисенко Т.Г., Бобришевою В.В. та Шелковніковою Н.І. долучилися до вшанування пам'ятної дати однієї з центральних постатей української культури. Вони малювали ілюстрації до творів авторки, декламували її вірші, вивчали її життєвий шлях. Також провели літературно-музичну композицію «Я маю в серці те, що не вмирає», усний журнал «Сторінками життя Лесі Українки». Учні 3 класу під керівництвом класного керівника Ананко С.П. долучилися до Всеукраїнського арт-челенджу "Слово, чому ти не твердая криця!". Волков Кирило, учень 3 класу взяв участь у Всеукраїнському конкурсі «150 імен Лесі Українки» від проєкту «На урок» та отримав диплом ІІІ ступеня. Сабельникова Анжеліка, учениця 11 класу взяла участь у міжнародному літературному марафоні «Моя Леся Українка» та отримала диплом учасниці.

- У Слобожанському ліцеї були проведені виховні години, перегляд кінофільмів та презентацій на тему: «Леся Українка. Учні 2, 3 класів переглянули презентацію «Леся Українка» та провели вікторину « Що я знаю про Лесю Українку».

- У Станичненському ліцеї прходив захід під назвою "Ми вклоняємося тобі, Лесю...". Під час заходу лунали вірші Лесі Українки, інсценували її вірші, співали пісні та переглянули відео по життя Лесі Українки, в кінці заходу діти сплели віночок та поклали до фото Лесі.

- У Старовірівській гімназії протягом тижня проводились міні-диктанти, міні-твори, поетичні хвилинки, де звучало слово Лесі або про неї. Учні 2 та 3 класу класу прийняли участь у акції «Харківщина вітає Лесю Українку» започатковану Харківською обласною дитячою бібліотекою. Діти прочитали вірші поетеси. В 2 класі пройшов виховний захід «Лесині читання». Діти читали твори Лесі Українки, заповнювали інформаційні листки про цікаві моменти життя поетеси. В 5 і 6 класі пройшов позакласний захід «Зірка на ім’я Леся». Діти подивились фільм про біографію Лесі Українки, розв’язували філворд та проходили лабіринти. Також намалювали малюнки до творів письменниці.Учні 9 класу переглянули фільм «Цікаві факти з життя Лесі Українки».  Щоб перевірити свої знання дев’ятикласникам запроновано відповісти на запитання вікторини.

25 лютого у Старовiрiвському лiцеi проведено заходи присвячені вшануванню великої української поетеси. Серед учнів 1-4 класів, було проведено літературні години «Життєвий і творчий шлях Лесі Українки». Марафон читців творів поетеси. Учні приєдналися до міжнародного флешмобу «Моя Леся Українка». Брейн - ринг «Чи знаємо ми Лесю Українку»  пройшов в 5-7 класах. Учні 6 класу класу здiйснили вiртуальну подорож, «Стежками Л.Украiнки», органiзували виставку свiтлин з колекцii родини Драгоманових-Косачiв», конкурс малюнкiв, декламували улюбленi вiршi Лесі Українки. Учні 8-11 класів залюбки взяли участь в літературній студії «Собі ім’я свого народа навіки, як вона візьми…» Учні 10 класу створили відеоролик на тему: «Ні! Я Жива! Вічно жива. І буду вічно жити!». У шкільній бібліотеці  пройшла виставка «Леся Українка-поетична квітка України».

- У КЗ "Власівська гімназія" була проведена година спілкування, присвячена 150-річчю з дня народження Лесі Українки: «Довго щирими словами до людей промовлятиму я»

- 25 лютого - 150 років від дня народження геніальної української поетеси, видатного мислителя і критика, талановитого прозаїка і перекладача Лесі Українки. Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси користувачам Охоченської бібліотеки -філії допоможе книжкова виставка.

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора