A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області

Тиждень безпеки дорожнього руху – 14–20 листопада

Дата: 22.11.2022 13:58
Кількість переглядів: 73

З 14 по 20 листопада в Україні відбувся 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху, який покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання в умовах воєнного часу.

Дев’ятий місяць на нашій рідній землі тривають бойові дії, які спричиняють катастрофічні людські жертви та каліцтва, завдають величезних економічних втрат. З війною не минула й інша біда: щодня внаслідок дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах продовжують гинути та травмуватися люди.

У рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі з 14 по 20 листопада 2022 р. у закладах освіти Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області відбувся Тиждень безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».

У числі основних заходів Тижня було проведено:

  • Онлайн-урок (година спілкування) «Безпечна дорога додому»;
  • Бесіда «Правила дорожнього руху в темну пору доби»;
  • Бесіда «Правила їзди на велосипеді. Безпека. Обережність»;
  • Бесіда «Типові травмування пішоходів. Надання першої домедичної допомоги»;
  • Конкурс презентацій для здобувачів освіти «Безпека дорожнього руху – це життя».

Усі онлайн-заходи в рамках Тижня були проведені вчителями Старовірівської громади з використанням різноманітних форм роботи: виховні години з елементами конкурсів і тренінгів, години спілкування, віртуальні подорожі, бесіди, шоу-вікторини та ігри-вікторини, перегляд тематичних відео та презентацій. Серед заходів було  проведення тематичного круглого столу з дітьми та їх батьками з онлайн-трансляцією. Здобувачі освіти мали можливість створити алгоритм дій при ДТП, розробити пам’ятки учасника дорожнього руху.

Інформацію стосовно Тижня отримували з наступних джерел:

сайт організатора: https://medtransvp.com.ua/ (розділ: Тиждень БДР);

YouTube-канал «Безпечна країна»: http://www.youtube.com/c/Безпечнакраїна;

соціальна мережа Facebook: https://www.facebook.com/tbdrua/.

Під час проведених заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати їх в певних життєвих ситуаціях. Усі заходи Тижня були проведені з використанням технологій дистанційного навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора