A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Старовірівської сільської ради Красноградського району Харківської області

Профілактичні бесіди з учнями Комунального закладу "Старовірівський ліцей"

Дата: 17.02.2021 19:54
Кількість переглядів: 101

17 лютого поліцейським офіцером громади Федоренко Максимом Петровичем з учнями 9-11 класів КЗ «Старовірівський ліцей» проведено профілактичні бесіди на тему паління на території закладу освіти, його вплив на здоров’я підлітка та адміністративна відповідальність.

Дільничний офіцер поліції щодня бере участь у здійсненні індивідуально-профілактичної роботи з різними верствами населення. Надзвичайно важливою в цьому контексті є ювенальна превенція – запобігання вчиненню правопорушень дітьми та проявам небезпеки відносно них.

Дієвим інструментом попередження правопорушень у підлітковому середовищі є проведення профілактичних бесід з дітьми в закладах освіти. До цього заходу залучилась старший інспектор ювенальної превенції СП Красноградського РВП ГУ НП в Харківькій області  майор поліції Роменська Лідія Володимирівна. Так, для учнів 11 класу під час заходу з метою правового виховання дітей була проведена бесіда на тему: «Як не стати жертвою правопорушення?», на якій були присутні Амелін А.О. класний керівник, директор закладу освіти Соловйова О.Г. та заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею Колядинська О.В.. Особлива увага зверталась на заборону відвідування дітьми розважальних закладів та закладів громадського харчування у вечірній та нічний час, наголошувалось на необхідності відповідального ставлення до навчання та відвідування учнями занять.

Неповнолітнім, схильним до вчинення правопорушень, було приділено особливу увагу та роз’яснено, що у разі порушення вимог законодавства до них можуть бути застосовані заходи як виховного, так і правового впливу.

Такі виховні бесіди є важливим напрямом превентивної діяльності дільничного офіцера поліції. Адже недарма в народі кажуть: «Що посієш, те й пожнеш». Тому недопущення протиправних проявів серед дітей та відносно них в перспективі сприятиме покращенню криміногенної ситуації в нашій державі.



« повернутися

Вхід для адміністратора